Η λ. Αμαλίας φτιάχτηκε απο την αρχή μέσα σε 72 ώρες.

Οι εργασίες για την ολική ανακατασκευή του οδοστρώματος στον εμβληματικότερο δρόμο της Αττικής καθώς και στο τμήμα της πλατείας Συντάγματος μεταξύ Φιλελλήνων και Σταδίου καθώς και στην Βασιλέως Γεωργίου Α ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν μόλις σε τρία βράδια (2,3 και 4 Αυγούστου)και χωρίς ολική ανάσχεση της κυκλοφορίας, χωρίς διακοπή της συγκοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής από την πρώτη στιγμή έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των υποδομών του οδικού δικτύου στις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Αττικής.

Παράλληλα έχει τονίσει πως οι εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου μας πρέπει να γίνονται με την λιγότερη δυνατή όχληση των χρηστών του οδικού δικτύου.

Υπό αυτήν την έννοια ο μηχανισμός βελτίωση του οδικού δικτύου της Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής έφτασε στο Σύνταγμα με απόλυτο συντονισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις κυκλοφοριακές μελέτες, στην ταχύτητα και κυρίως στην ποιότητα της εκτέλεσης των εργασιών αλλά και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.
Το νέο οδικό δίκτυο της Αττικής παρουσιάζει την βέλτιστη ποιότητα κύλισης και πρόσφυσης ενώ ταυτόχρονα αντέχει στο χρόνο.

Τις επόμενες μέρες αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που ορίζουν οι εθνικές τεχνικές προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί η διαγράμμιση και η αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης με καινούργιες, καθώς και η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών με νέου τύπου LED.

Το νέο οδόστρωμα της Αττικής περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, έχει δοθεί ήδη σε χρήση στους πολίτες της Αττικής από τις 5 Αυγούστου και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την υπέρ ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις στις 9 Σεπτεμβρίου προβάλλοντας την χώρα μας και ταυτόχρονα το μεγάλο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση των υποδομών.