Εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής

Πιο συγκεκριμένα είναι η δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιείται στο θάλαμο επιχειρήσεων και διαχείρισης κυκλοφορίας από σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έπειτα από το 2ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου, Επισκέφτηκαν το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δημοτικού εκπαιδευτηρίου Κωστέα Γείτονα. Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι επισκέψεις των φοιτητών τέταρτου έτους του τμήματος πολιτικών μηχανικών με εξειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα του Μετσόβιου πολυτεχνείου καθώς και οι φοιτητές του αντίστοιχου τμήματος του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής Υπό το συντονισμό του προέδρου Του συλλόγου ελλήνων συγκοινωνιολόγων Σ.Ε.Σ.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώνονται για το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολούθησης ορθής λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών και τις παρεμβάσεις που γίνονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου και αφορούν την οδική ασφάλεια. Όπως διαβάσεις πεζών, Διαγραμμίσεις, πεζογέφυρες δημόσιος οδό φωτισμός, συστήματα απορροής ομβρίων υδάτων , Ενώ παρακολουθούν από κοντά πως γίνεται η διαχείριση εκτάκτων συμβάντων στο οδικό δίκτυο της Αττικής και πως η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία για την οδική ασφάλεια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση όλων των χρηστών του οδικού δικτύου, των οδηγών των πεζών αλλά κυρίως στην νέα γενιά, καθώς πιστεύει ακράδαντα πως η ευγενική συμπεριφορά και η αρμονική συνύπαρξη ξεκινούν από την παιδική ηλικία και τα παιδιά μας γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές, οι καλύτεροι δάσκαλοι και απ’ αυτά παραδειγματιζόμαστε κι εμείς οι μεγαλύτεροι.

Παράλληλα οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και ορθής χρήσεως των σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών και γενικότερα των σημείων που μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια τόσο τις κεντρικές οδικές αρτηρίες όσο και τους μικρότερους δρόμους της γειτονιάς.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η περιφέρεια Αττικής Τόσο για τα φανάρια, όσο και για τα συστήματα μετρήσεις της κυκλοφορίας καθώς και τον τρόπο που αξιοποιούνται τα κυκλοφοριακά στοιχεία από τους συγκοινωνιολόγους της περιφέρειας Αττικής.

Όσον αφορά τους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πέραν από την γνωριμία και την εξοικείωση με το πεδίο, τους κεντρικούς δρόμους αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις σε ζητήματα μελετών κυκλοφορίας και εκπόνησης η τροποποίησης προγραμμάτων φωτεινής σηματοδότησης.
Στην ουσία αποκτούν την πρώτη τους βιωματική επαφή κάτω από πραγματικές συνθήκες.

Στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας σήμερα παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων κύριος Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης παιδείας Κύριος Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, η περιφερειακή σύμβουλος Φαίη Καλογήρου.

Στην εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχε ο διευθυντής διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών της Περιφερειας Αττικης Παναγιώτης Καρυώτης ο προϊστάμενος του Κ.Δ.Κ. κ. Νεοκλής Τσούνης και ο (σύμβουλος οδικής ασφάλειας και διαχείρισης κυκλοφορίας Κίμων Λογοθέτης)

Ευχαριστούμε θερμά τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα KGS και το 2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου, και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα γείτονα ευχαριστούμε την κυρία Ροδούλα Νικολόπουλου για το συντονισμό, για Το δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου την διευθύντρια κυρία Αικατερίνη Μπρίς Για το Μετσόβιο πολυτεχνείο τος καθηγήτριες Ελένη Βλαχογιάννη και Σπυροπούλου Ιωάννα Καθώς και τον κύριο Παπαντωνίου Παναγιώτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.