Η Ελλάδα της κρίσης, η Ελλάδα της οικονομικής και ηθικής κρίσης, μας απέδειξε χθες ότι μπορεί να λάμψει.Μπορεί να λάμψει και να προσφέρει έργα στους πολίτες της, αντάξια της Ευρωπαϊκής της καταγωγής.

Καλεσμένος παρευρέθηκα χθες, σε ένα πολυδυναμο έργο, όπως χαρακτηρίστηκε δικαίως από όλους τους ενεπλεκόμενους που το έφεραν εις πέρας, όπου άνοιξε τις αυλαίες του, την Κυριακή που μας πέρασε.

Πρόκειται για έναν πολυχώρο, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής στην Λυκόβρυση.

Ο νέος αυτός πολυχώρος που βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο της Λυκόβρυσης, περιλαμβάνει, μεταξύ των πολλών άλλων χωρων του , χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητικές κολυμβητικές εγκαταστάσεις και χώρους υπόγειας στάθμευσης. Η έκταση του φτάνει τα 5.5 στρέμματα όπως τονίστηκε εχθές, και είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πρωτεύουσα της χώρας αλλά και τα βόρεια προάστια.

Το παρών έδωσαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αφού ουσιαστικά είναι από τις ελάχιστες φορές που κυριολεκτικά συνεργάστηκαν όλοι μαζί , για να δημιουργηθεί κάτι τόσο σπουδαίο.

Ο Δημήτρης Φωκίωνος, η Ρένα Δουρου, ο Γιάννης Σγούρος, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Τάσος Μαυριδης αλλά και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν μερικοί από τους παρευρισκόμενους, αλλά και μερικοί από αυτούς που οραματίστηκαν αλλά και υλοποιήσαν όλοι μαζί αυτόν τον σύγχρονο πολυχώρο. Δεν έλειψαν βέβαια, και οι εκπρόσωποι του πολιτισμού της χώρας, όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Σταύρος Φωτιάδης και πολλοί άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων.

Ως εικόνα είναι συγκλονιστική και συνάμα συγκινητική , το να βλέπεις ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους,πολιτικούς και μη, ενωμένους για έναν κοινό στόχο.

Έναν στόχο που κατάφερε να υλοποιηθεί με την μέγιστη επιτυχία.

Άλλωστε τι πιο σημαντικό, από τα να κινούμαστε με ασφαλεια σε δρόμους που ενώνουν, διαφορετικούς ανθρώπους, μπροστά στο κοινό καλό, όπως συλλογίζομαι συχνά ;

Αν αυτό πέρασει εκτός από το υποσυνείδητό μας και στη συνείδησή μας, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε σπουδαία πράγματα, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες μας διάφορες ως λαός, με κοινό στόχο την ανύψωση της χώρας μας, στη θέση που πραγματικά της αξίζει.

Δημιουργώντας έργα, και υποδομές ισάξιες του ιστορικού της κύρους. Έργα που μόνο ο πολιτισμός μας και η κουλτούρα μας, η κουλτούρα της ενότητας που υποβόσκει μέσα μας, μπορεί να αναδείξει και να πραγματοποιησει.

Ας ελπίσουμε, ότι ο πολυχώρος της Λυκόβρυσης θα είναι μόνο η αρχή, και μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε και άλλα τέτοια έργα του συγκεκριμένου βελινεκους, να στολίζουν την πόλη μας, αλλά και τη χώρα μας.

Και  ελπίσουμε ότι θα ξαναδούμε όλες τις δημοκρατικες δυνάμεις, τούτου του τόπου να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο, για το κοινό καλό.